ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΝΕΑ

 

Θεσσαλονίκη, 10 Οκτωβρίου 2019

 

Ανακοίνωση λήξης εργασιών

13ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Καθηγητών Πληροφορικής

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καθηγητών Πληροφορικής με θέμα «Η Πληροφορική στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.ΚΑ.Π.) σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής και το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του ΠΑ.ΜΑΚ. και το Τμήμα Πληροφορικής του Α.Π.Θ. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε από 4 έως 6 Οκτωβρίου 2019 στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Κύριος σκοπός του Συνεδρίου ήταν να ενθαρρύνει και να προωθήσει την επικοινωνία και την ανάπτυξη ουσιαστικού και παραγωγικού διαλόγου μεταξύ εκπαιδευτικών της Πληροφορικής, στελεχών της εκπαίδευσης, επιστημόνων και ερευνητών και γενικότερα όλων όσων ενδιαφέρονται για τα ζητήματα της Πληροφορικής και των Τ.Π.Ε. στην εκπαιδευτική διαδικασία. Οι σύνεδροι παρακολούθησαν τις τριήμερες εργασίες του, που περιλάμβανε 9 κεντρικές ομιλίες 3 συνεδρίες στρογγυλής τράπεζας και 50 ερευνητικές εργασίες, πλήρεις εισηγήσεις, σύντομες ανακοινώσεις, εργαστηριακές παρουσιάσεις και παρουσιάσεις εκπαιδευτικών σεναρίων.

Η Συντονιστική Επιτροπή ευχαριστεί θερμά όλους τους συντελεστές και χορηγούς για την ευγενή συνεισφορά τους στην επιτυχή έκβαση της διοργάνωσης. Το Πανελλήνιο Συνέδριο της Π.Ε.ΚΑ.Π. αποτελεί πλέον τον ετήσιο θεσμικά κατοχυρωμένο χώρο συνάντησης των εκπαιδευτικών Πληροφορικής ΠΕ86, που επιθυμούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους, τα επιστημονικά τους άρθρα και τους προβληματισμούς τους, σχετικά με τη βελτίωση της διδασκαλίας και της διδακτικής του γνωστικού αντικειμένου της Πληροφορικής, στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Το επόμενο Συνέδριο προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην Καστοριά, από 8 έως 10 Μαΐου 2020.

 

Εκ της Συντονιστικής Επιτροπής

 

Κατεβάστε την ανακοινωση σε PDF