Αθήνα, 23 Μαΐου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 

Συνάντηση με τον Υπεύθυνο Παιδείας της Ένωσης Κεντρώων

Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 ο Πρόεδρος Ν. Σκίκος, ο Γενικός Γραμματέας Σ. Παπαλέξης και το μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π. Μ. Καραλιοπούλου, είχαν ενημερωτική συνάντηση με τον υπεύθυνο Παιδείας της Ένωσης Κεντρώων και Βουλευτή Σερρών κο Α. Μεγαλομύστακα. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και οι Γ. Καρράς Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, Α. Ασλανίδης στέλεχος του τομέα Παιδείας και Χ. Καρέλια επιστημονική συνεργάτης της Βουλευτού Β Πειραιά Θ. Μεγαλοοικονόμου. Κατά τη διάρκεια της συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα ζητήματα που άπτονται της Πληροφορικής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και κατατέθηκε σχετικό Υπόμνημα θέσεων και προτάσεων.

Η συζήτηση έγινε σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα και κύρια θέματά της αποτέλεσαν τα κάτωθι:

  • Επαναφορά εργαστηριακής απασχόλησης.
  • Απόδοση οργανικών θέσεων σε όλους τους μεταταγμένους στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
  • Εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος των Ε.Α.Ε.Π. στο σύνολο των Δημοτικών σχολείων της χώρας.
  • Εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος σπουδών σε όλα τα Γυμνάσια της χώρας.
  • Στρεβλώσεις του νέου συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
  • Επαναφορά του μαθήματος επιλογής «Πολυμέσα-Δίκτυα» στη Γ τάξη του Γενικού Λυκείου.
  • Διόρθωση της στρέβλωσης που ισχύει στα Επαγγελματικά Λύκεια, όσον αφορά τα εργαστηριακά μαθήματα του Τομέα Πληροφορικής.
  • Μοριοδότηση ΤΠΕ επιπέδου Ι για τους Καθηγητές Πληροφορικής.

Τα στελέχη της Ένωσης Κεντρώων ανέφεραν ότι η άμεση εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο είναι μέρος των προτάσεων της Ένωσης Κεντρώων για την Παιδεία. Για τα υπόλοιπα θέματα δήλωσαν ότι θα γίνει σχετική επεξεργασία και υποβολή επίκαιρων ερωτήσεων στα πλαίσια άσκησης του Κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Η Π.Ε.ΚΑ.Π. θα συνεχίσει τις συναντήσεις με τους υπεύθυνος των Κομμάτων και τις πρωτοβουλίες, με στόχο την ουσιαστική αναβάθμιση της παρεχομένης Πληροφορικής Παιδείας και την ενίσχυση του ρόλου του Πληροφορικού στο σχολείο.

   Το Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π.

 

 

Κατεβάστε σε pdf