ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Σύνδεση με Σύνεση

http://blogs.sch.gr/webinarspe1920/files/2016/11/Webinar-43-afisa-v2-212x300.pngΣκεφτόμαστε πριν δημοσιεύσουμε οτιδήποτε στο Διαδίκτυο; Αξιολογούμε την εγκυρότητα των διαδικτυακών πληροφοριών; Προστατεύουμε την ιδιωτικότητά μας και την ιδιωτικότητα των άλλων; Ή μήπως ανοίγουμε μόνοι μας διάπλατα την “πόρτα” του ψηφιακού μας σπιτιού στους επιτήδειους;
H υπεύθυνη χρήση του διαδραστικών τεχνολογιών ξεκινάει και από εμάς, τους χρήστες. Χρησιμοποιώντας το μυαλό μας και την κριτική μας σκέψη, και ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το εκπληκτικό εργαλείο που λέγεται Διαδίκτυο με σύνεση και με ασφάλεια, και να εκμεταλλευτούμε προς όφελός μας τις αστείρευτες δυνατότητές του!

Περισσότερα

21ος Λυσίας

http://wincancer.gr/wp-content/uploads/2017/03/%CE%9B%CE%A5%CE%A3%CE%99%CE%91%CE%A3-1-324x160.jpgΟ Λυσί@ς είναι Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω  Internet, ο οποίος οργανώνεται για 21η συνεχή χρονιά.
Σκοποί του διαγωνισμού:
    Η ευγενής άμιλλα μεταξύ μαθητών και μαθητριών σε θέματα τα οποία σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά τους και τις σχολικές γνώσεις.
    Η παιδαγωγική και διδακτική προσέγγιση της γνώσης με διερευνητικό και παιγνιώδη τρόπο μέσα από το τρίπτυχο: «ΑΝΑΖΗΤΩ – ΒΡΙΣΚΩ – ΕΠΙΛΥΩ/ΑΠΑΝΤΩ».
    Η έμφαση στην κριτική αντιμετώπιση προβλημάτων και την ανάπτυξη δεξιοτήτων και όχι στην απομνημόνευση και παράθεση πληροφοριών.
    Η εξοικείωση των μαθητών με τα εργαλεία της σύγχρονης τεχνολογίας και η αξιοποίηση των εφαρμογών τους, με την απόκτηση εμπειρίας σχετικά με το διαδίκτυο.
    Η χαρά από τη διαδικασία της συμμετοχής σε ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι αναζήτησης και στρατηγικής.
Επιπλέον, ο ΛΥΣΙΑΣ έχει χαρακτήρα κοινωνικής προσφοράς, αφού προωθεί τη σημαντική ιδέα «Παίζω και Βοηθάω»!
Περισσότερα

Συνεργασία του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου με το Facebook

http://saferinternet4kids.gr/wp-content/uploads/2017/03/thing-twice4-1.pngΤο Facebook ανακοινώνει τη συνεργασία του με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου (saferinternet4kids.gr) – μια διαδικτυακή πλατφόρμα για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς που δίνει έμφαση στην προστασία των παιδιών από τους κινδύνους που ενέχει ο ψηφιακός κόσμος – για την προώθηση της πρωτοβουλίας «Σκεφτείτε Καλά Πριν Κοινοποιήσετε» στην Ελλάδα. Αυτό το σύνολο πληροφοριών παρέχει στους εφήβους συμβουλές σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές για την αποφυγή ανεπιθύμητων κοινοποιήσεων, είτε για τον εαυτό τους είτε για τους φίλους τους, καθώς επίσης συμβουλές για να μην προβαίνουν σε κοινοποίηση περιεχομένου όταν αισθάνονται συναισθηματικά φορτισμένοι.

Περισσότερα

Εθνικός διαγωνισμός WRO 2017

http://wrohellas.gr/wp-content/uploads/2015/07/wro-fb_wide1.pngO επίσημος Εθνικός Διαγωνισμός World Robot Olympiad, οι εθνικοί νικητές ανακηρύσσονται από τον Τελικό  του 9ου Εθνικού διαγωνισμού και τερματικός σταθμός για φέτος είναι η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Κόστα Ρίκα, από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου 2017.

Διαγωνισμός Δημοτικού

Διαγωνισμός Γυμνασίου

Διαγωνισμός Λυκείου

Κανόνες

500.000 νέοι Έλληνες Προγραμματιστές μέχρι το 2027. Γίνεται;

http://i.huffpost.com/gen/4470306/images/n-PROGRAM-large570.jpgΣε αυτό το ερώτημα θέλησε να απαντήσει η πρωτοβουλία «Συμμαχία για την ψηφιακή απασχολησιμότητα», η οποία παρουσίασε το όραμά της για τη δημιουργία 500.000 νέων καλοπληρωμένων -όπως οι ίδιοι τόνισαν- θέσεων εργασίας στον τομέα της Πληροφορικής την επόμενη δεκαετία, πρωτευόντως στην Ελλάδα, με στόχο τη μείωση της εγχώριας ανεργίας, και η οποία αποτελείται από: τον Βύρωνα Νικολαΐδη, επικεφαλής της εταιρείας πιστοποιήσεων PEOPLECERT και Πρόεδρο του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Ενώσεων Επαγγελματιών Πληροφορικής της Ευρώπης (CEPIS), τους διακεκριμένους ακαδημαϊκούς του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Διομήδη Σπινέλλη (Καθηγητής ΟΠΑ, Editor in Chief IEEE Software), Γιώργο Δουκίδη (Καθηγητής ΟΠΑ), Κατερίνα Πραματάρη (Αναπλ. Καθηγήτρια ΟΠΑ) και Πάνο Λουρίδα (Αναπλ. Καθηγητής ΟΠΑ), τον Νίκο Φαλδαμή, Πρόεδρο της HePIS καθώς και 40 σημαντικές εταιρείες και επιχειρηματικούς φορείς.

Σύμφωνα μάλιστα με μία από τις μελέτες της Ε.Ε., υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ των ψηφιακών θέσεων εργασίας και των υπαρχόντων προγραμματιστών της τάξεως των 350.000 – 400.000 ανθρώπων. Κι αν δε γίνει τίποτα, αυτό το χάσμα το 2020 θα γίνει 800.000 θέσεις εργασίας. Με αυτό το δεδομένο και με το πρόβλημα της ανεργίας των νέων στην Ελλάδα να παραμένει τεράστιο, σκοπός της «Συμμαχίας» είναι η «παραγωγή» έτοιμων προγραμματιστών που θα τροφοδοτήσουν τη λαβωμένη ελληνική αγορά εργασίας.

Περισσότερα

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για Εξοπλισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

http://wrohellas.gr/wp-content/uploads/2015/07/wro-fb_wide1.pngΌραμα του Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας WRO Hellas αποτελεί η εισαγωγή της εκπαιδευτικής ρομποτικής στις τρεις βαθμίδες της τυπικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Για την επίτευξη αυτού του οράματος, ο WRO Hellas έχει δημιουργήσει τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Οι διαγωνισμοί λειτουργούν ως κίνητρο, τόσο για την αύξηση του ενεργού ενδιαφέροντος από τη σχολική κοινότητα απέναντι στην εκπαιδευτική ρομποτική, όσο και για τον ευρύτερο εκσυγχρονισμό των ελληνικών σχολείων, μέσα από τον εφοδιασμό τους με εξοπλισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Τα σχολεία όλης της χώρας προσκαλούνται να εφοδιαστούν με εξοπλισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής, τον οποίο θα αξιοποιούν τόσο στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στους Πανελλήνιους διαγωνισμούς, όσο και για την ευρύτερη διδασκαλία της εκπαιδευτικής ρομποτικής στους μαθητές τους.

Προτεραιότητα του οργανισμού αποτελεί η υποστήριξη των σχολείων που δε διαθέτουν τους πόρους που είναι απαραίτητοι για την προμήθεια εξοπλισμού. Έτσι, ο WRO Hellas εργάζεται εντατικά για τον εντοπισμό εκείνων των υποστηρικτών που θα κάνουν δυνατή την εξασφάλιση δωρεάν εξοπλισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής για όσο περισσότερα σχολεία της Ελλάδος γίνεται.

Περισσότερα

Μαθητές του 5ου Γενικού Λυκείου Βύρωνα θα συμμετάσχουν στο φετινό διαγωνισμό «#CanSat in Greece»

https://i2.wp.com/openhardware.ellak.gr/wp-content/uploads/sites/13/2016/12/1_sl1.jpg?resize=768%2C200&ssl=1Η ομάδα «V-Space» είναι μια ομάδα μαθητών Λυκείου του 5ου Γενικού Λυκείου Βύρωνα που στον ελεύθερο χρόνο τους ασχολούνται με τεχνολογικά projects.

Η ομάδα επελέγη ανάμεσα σε πολυάριθμες άλλες για να συμμετάσχει στο φετινό διαγωνισμό «CanSat in Greece», ο οποίος αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη χώρα μας στις αρχές του Απριλίου.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η διεύρυνση και η εξοικείωσή των μαθητών με τις τεχνολογίες του διαστήματος.

Ο διαγωνισμός CanSat είναι ένας ευρωπαϊκός διαγωνισμός, ο οποίος αποτελεί πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και σκοπός είναι να φέρει σε επαφή μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τις επιστήμες και ιδίως αυτές του διαστήματος.

Περισσότερα

Μαθητές του 2ου Γυμνασίου Σάμου κατασκευάζουν το Hydrobot

https://i2.wp.com/edu.ellak.gr/wp-content/uploads/sites/11/2016/12/IMG_20161214_192543cropped.jpgΤο 2ο Γυμνάσιο Σάμου συμμετέχει φέτος στο πρόγραμμα κατασκευής του Hydrobot του Ιδρύματος Ευγενίδου. Πρόκειται για την κατασκευή απλού υποβρυχίου οχήματος για την εξερεύνηση του υδάτινου περιβάλλοντος της περιοχής, το οποίο εντάχθηκε και στις Σχολικές Δραστηριότητες, στη θεματολογία της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Περισσότερα